В бюджет Хмельниччини сплачено 1 млрд гривень податку

Понад 1 мільярд гривень ПДВ надійшло до державного бюджету від платників Хмельниччини.

З початку 2020 року Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області проадміністровано сплату до державного бюджету податку на додану вартість у сумі 1 мільярд 122 мільйони гривень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 11,6 відсотків, або на 117 мільйонів гривень.

Про це інформує ДПС в Хмельницькій області.

Водночас з початку року підприємствам області відшкодовано з бюджету майже 440 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Як повідомляють в Головному управлінні, завдяки застосуванню електронних сервісів виключені маніпуляції з відшкодуванням податку на додану вартість, оскільки весь процес автоматичний та прозорий. ДПС ефективно захищає інтереси легального бізнесу і створює рівні конкурентні умови для розвитку сумлінного бізнесу Хмельниччини, який виробляє продукцію з високим рівнем доданої вартості.

Додамо, що на початок серпня на Хмельниччині платниками податку на додану вартість зареєстровано 4932, з яких 4282 становлять юридичні особи, 650 – фізичні особи-підприємці. Слід відзначити, що з початку року кількість платників ПДВ зросла на 156 суб‘єктів господарювання.

2ogoloshenya