Партія «Голос» «відкликає» з ТВК Хмельниччини усіх своїх представників

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова партії Кіра Рудик.

«Місцеві вибори ще не оголосили, а боротьба з підкилимними схемами починається. І починаємо ми з себе. Сьогодні до мене звернулися десятки людей, обурених ситуацією на Хмельниччині. Є підозра про співпрацю членів ТВК (тервибочкомів), поданих від "Голосу", з іншими партіями», - зазначила Кіра Рудик.

Постановою ЦВК 10 серпня у Хмельницькій області було сформовано 17 територіальних виборчих комісій, до складу яких, зокрема, увійшли 36 представників партії «Голос», а вже 12 серпня ця політична сила оголосила про «відкликання» усіх своїх висуванців з комісій області.

«Наша служба безпеки перевірила інформацію негайно. Підозра обґрунтована. І мені, і голові Хмельницького осередку цього достатньо для негайного рішення: ми відкликаємо всіх 35-х членів ТВК.»

Голова осередку вже підписує відповідне подання в ЦВК.

Наразі проводиться повноцінне розслідування ситуації - чи був вплив на представників ТВК від партії «Голос», хто і як на них впливав в обхід керівництва.

«В "Голосі" нульова толерантність до корупції, нульова толерантність до "підкилимних домовленостей", нульова толерантність до сірих схем. Тому навіть обґрунтованої підозри достатньо для такого рішення.Ми йдемо на вибори чесно та відкрито. Ми мусимо показати людям, що є партія, яка здатна пройти всю кампанію чесно. І ми це зробимо.»

Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 208 Виборчого кодексу України однією з причин дострокового припинення повноважень члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії є внесення подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

2ogoloshenya