На Хмельниччині будівельна компанія заволоділа  коштами виділеними на ремонт будинку культури

Керівник одного із суб’єктів господарювання (підрядника) обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, які завдали державі шкоди на чверть мільйона гривень.

 

Як повідомляють у Прокуратурі області, слідчим відділом Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області виявлено факт заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт районного будинку культури.

Встановлено, що при виконанні робіт з ремонту Ізяславського районного будинку культури договірною вартістю понад 2 млн грн., частину з них виконано не було. Загальна сума завищених прямих витрат склала понад 230 тис гривень.

Під час ремонту керівник компанії-підрядника вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про виконання всіх робіт в обсягах, передбачених кошторисною документацією, достовірно знаючи, що на момент складання  актів приймання виконаних робіт окремі з них на об’єкті навіть не розпочинались.

Внаслідок таких зловживань інтересам держави заподіяно збитки на чверть мільйона гривень.

Відтак, дії підрядника кваліфікувано за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Наразі в суді уже доведено вину колишнього директора районного будинку культури та інженера з технічного нагляду за вчинення службової недбалості при виконанні вищевказаних робіт з капітального ремонту закладу культури.

2ogoloshenya