На Хмельниччині у підробці документів підозрюють слідчу поліції

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру слідчій Хмельницького відділу поліції Головного управління Нацполіції України в Хмельницькій області у службовому підробленні.

Про це "Суспільному" розповіла спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ територіального управління державного бюро розслідувань, розташованого в Хмельницькому Катерина Герасімук.

"За даними досудового розслідування, у квітні 2017 року працівниця поліції внесла до протоколу огляду місця події недостовірні дані про понятих та підробила їхні підписи. Згодом підозрювана передала до чергової частини протокол разом з іншими матеріалами для реєстрації. У подальшому цей документ був переданий до суду та визнаний недопустимим доказом у справі", - каже Катерина Герасімук.

За її словами, за фактом службового підроблення слідчими ДБР порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, додає Катерина Герасімук.

2ogoloshenya