У Новоушицький районі вогнеборці ліквідували пожежу хлібного поля

29 липня о 15:14 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу пшениці на корені поблизу с. Нова Гута Новоушицького району.

Негайно до місця пожежі було направлено черговий караул 16 Державної пожежно-рятувальної частини смт Нова Ушиця та місцеву пожежну команду с. Вільховець.

На момент прибуття рятувальників, вогонь охопив 6 га пшениці, існувала загроза поширення полум’я на всю площу поля, яка складала 20 га. Вогнеборці боролися з вогнем по фронту розповсюдження пожежі за допомогою ручних та лафетних стволів. Гасіння пожежі ускладнювалося віддаленістю джерел водопостачання. Завдяки оперативним діям рятувальники локалізували та ліквідували пожежу у тих масштабах, яких вона набула на момент прибуття та вдалось врятувати від знищення вогнем 14 га хлібного лану.

Пожежу локалізовано о 15:55 та ліквідовано о 16:15.На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Причина пожежі наразі встановлюють фахівці.

Шановні аграрії! Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає: категорично забороняється залучати до збору урожаю несправну техніку та агрегати; обов’язково на зернозбиральній техніці повинні бути первинні засоби пожежогасіння, а також поблизу поля, де збирається урожай, мають чергувати підготовлені люди, бочки з водою та трактори з плугами. Пам’ятайте! Дотримання норм пожежної безпеки допоможе запобігти загорянням.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

2ogoloshenya