На Хмельниччині крадії газу наражають на небезпеку інших та завдають збитків державі

З початку року "Хмельницькгаз" виявив  28  фактів незаконного відбору природного газу на суму понад 500 тис. грн.

Не спиняє нечесних на руку споживачів значне здешевлення газу, а також те, що своїми діями вони наражають на небезпеку своїх рідних та сусідів, адже газ – вибухонебезпечний.  Тож і газовики в свою чергу активізували боротьбу з крадіжками блакитного палива за допомогою новітнього спеціального обладнання/ Так, останнім часом вже виявили 18 крадіжок шляхом  втручання в роботу лічильників, одну самовільну  врізку в систему газопостачання у приватному секторі. Також  9 споживачів газу  самовільно відновили припинену з різних причин подачу газу.

Порівняно з минулими роками,   кількість крадіжок значно зменшилася. Все завдяки тому, що газовики використовують для виявлення позаоблікового споживання енергоносія високоточне  обладнання.

Також  і співробітники  ДЦ "Хмельницькстандартметрологія" під час зняття лічильників на державну повірку, виявляють втручання в роботу облікових пристроїв, які  відправляють на державну експертизу для підтвердження або спростування фактів втручання з метою зменшення показань.

"На жаль, навіть незважаючи на складні для всіх часи пандемії, недобросовісні клієнти вдаються до крадіжок газу та не задумуються про небезпечні наслідки, - розповідає технічний директор АТ "Хмельницькгаз"  Дмитро Дідич. – Але ми використовуємо відеоінспекційні камери,  трасошукачі та  дистанційно, навіть не заходячи в помешкання, оперативно виявляємо крадіжки газу

Нагадаємо, що відповідно до законодавства, для порушників, які незаконно споживають газ, передбачене застосування штрафних санкцій. Середній розмір відшкодування коливається від 20 до 200 тис грн

Cпоживачі газу повинні пам’ятати, що несанкціоновані втручання в газову мережу – це величезна загроза для оточуючих,  що може стати причиною аварії чи вибуху,  а також втратою здоров’я та помешкання.

2ogoloshenya