Протягом цього року в Хмельницькому вдвічі збільшилась кількість нетверезих водіїв

У 2020 році, в місті Хмельницькому кількість водіїв, які керували у нетверезому стані, збільшилась майже вдвічі.

Про це в ефірі Українського радіо "Поділля-Центр" повідомив Начальник відділу адміністративної практики Управління патрульної поліції в Хмельницькій області Богдан Молотюк.

За перше півріччя, підрозділом патрульної поліції у Хмельницькому було зафіксовано 460 фактів нетверезого водіння, в цьому році за шість місяців 809 адміністративних протоколів.

За словами Богдана Молотюка, з початку року водіїв почали перевіряти не тільки на алкоголь, але і на наркотики.

"Цьогоріч почали використовувати експрес тести на наркотики. У нас майже кожну ніч виявляли випадки наркотичних сп'янінь. У зв’язку з цим, у цьому році збільшилася кількість нетверезих водіїв на 46 відсотків" - говорить начальник відділу патрульної поліції Богдан Молотюк.

Додає, що збільшення штрафів не впливає на кількість порушень та саморозуміння водіїв.

"На якийсь момент, статистика зупинилася зі зростань випадків нетверезих водіїв. А з моменту 2019 року знову почала зростати. Більшість тих, хто потрапляє в ці ситуації не розуміють чому вони це роблять, та не мають соціального поняття, що вони несуть небезпеку оточуючим", - розповідає Богдан Молотюк.

За інформацією пресслужби ГУ Нацполіції у Хмельницькій області, за тиждень на Хмельниччині складено 67 протоколів за керування транспортом у нетверезому стані.

2ogoloshenya