Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Працівникам Кривчицького психоневрологічного інтернату в Дунаєвецькому районі, де виявили спалах коронавірусної інфекції, доплатять за роботу у важких умовах. Таке рішення було прийняте на засіданні Хмельницької обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Крім того, комісія дала завдання департаменту фінансів спільно із департаментом соціального захисту Хмельницької обласної адміністрації розглянути питання щодо додаткового фінансування Кривчицького психоневрологічного інтернату для придбання засобів індивідуального захисту та дезинфікуючих розчинів.

«Департамент соціального захисту Хмельницької ОДА спільно із департаментом охорони здоровя та Дунаєвецькою районною адміністрацією мають вжити заходів щодо безперебійного постачання продуктів харчування для підопічних та працівників, які перебувають на обсервації у закладі. Також обласний департамент соцзахисту ОДА має забезпечити інтернат персоналом для належної його роботи та надати психологічну допомогу працівникам та підопічним інтернату», - ідеться у рішенні обласної комісії з ТЕБ та НС.

Керівник Кривчицького психоневрологічного інтернату Юрій Шубарський зізнався кореспондентам Суспільного, що персонал закладу не витримує емоційного навантаження.

«Працівникам психологічно важко працювати в умовах обсервації. Наші підопічні, а це люди з психічними розладами, теж стривожені, їм складно пояснити, що потрібно дотримуватися протиепідеміологічних заходів. Не усі працівники витримують таке психологічне навантаження. Були випадки, коли дехто із працівниць просто ішли, відмовляючись працювати надалі. Крім того, наразі у багатьох працівників інтернату теж виявлено захворювання, частина перебуває на самоізоляції вдома. Не вистачає рук. А ще більше у людей не вистачає нервів, аби виконувати свої функціональні обов’язки. Ті, хто зараз залишився працювати в інтернаті – це справді герої», - каже Юрій Шубарський.

Джерело.

2ogoloshenya