Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

За рік 11 депутатів хмельничан отримали зовсім різні суми. Це і 363 тисячі у Ватраса, і понад 30 мільйонів у Гереги. Дізнавайтеся всі суми та складові доходів народних обранців.

В українському парламенті Хмельниччину представляють 11 народних депутатів. Серед них 7 обрані у виборчих округах області, ще 4 — у загальнодержавному окрузі. За свою роботу нардепи отримують зарплату. Також законом їм передбачені компенсації, наприклад, за оренду житла чи витрати на транспорт. Депутати не можуть займатися іншою оплачуваною діяльністю, за виключенням наукової, викладацької та творчої. Не можуть нардепи й займатися бізнесом, проте мають право отримувати дивіденди — прибуток від бізнесу, часткою якого вони володіють.

Народні депутати від Хмельниччини вже подали електронні декларації, в яких відзвітували про доходи протягом 2019 року. І саме зарплата нардепа була єдиним видом доходу, який мали всі 11 обранців. Найбільше серед усіх отримав Олександр Герега — понад 588 тисяч. Найменша сума — у Сергія Мандзія, а саме понад 31 тисяча гривень. До слова, він набув повноважень у грудні 2019 року. Мандзій зайняв місце іншого депутата, який вибув зі складу депутатського корпусу парламенту. Загалом серед одинадцяти нардепів вісім не перебували на посаді весь рік, адже їх обрали на виборах, які відбувалися 2019 року.

Протягом 2019 року лише троє депутатів отримували компенсації, пов’язані з виконанням депутатських повноважень. Йдеться про Віктора Бондара, Олексія Жмеренецького та Миколу Стефанчука. У цілому найбільший та найменший дохід мали:

  • Олександр Герега — 30 631 183 гривні
  • Володимир Ватрас — 363 061 гривня Загалом серед одинадцяти депутатів шість мали доходи, що перевищують мільйон гривень.

Всі дані переглядайте в інфографіці.

Джерело.

2ogoloshenya