Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Під час карантину зменшився відсоток проведення вакцинації дітям згідно з графіком щеплень. Натомість, головний епідеміолог Хмельницької області Олександр Мирний каже, нині вакцинування боятися непотрібно.

Наразі дітей не припиняли вакцинувати, а у поліклініках вакцин у достатній кількості.

«Під час епідемії не потрібно боятися вакцинації чому, тому що за рекомендаціями всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я, за нормативними актами нашого міністерства передбачено проведення щеплень під час карантину. Це в першу чергу йдуть новонароджені діти, ми не припиняли вакцинацію в пологовому, ні проти туберкульозу ні проти гепатиту B, це діти першого – другого року життя, які вже гублять материнські антитіла».

Олександр Мирний додає, обов’язкові щеплення проводяться коштом державного бюджету.

«Держава забезпечує громадян безкоштовними імунобіологічними препаратами для щеплень проти 10 інфекцій, згідно з календарем профілактичних щеплень».

Заходи огляду дітей перед щепленням, під час карантину, істотно не змінилися, - розповідає лікар – педіатр Оксана Боднар. А кількість дітей, яка за графіком мала отримати щеплення, але не прийшли під час карантину складає на 20-30 відсотків.

«Основна причина це страх батьків за здоров’я дітей і за їхнє здоров’я особисто. Друга з причин - діти перебувають на карантині, вони поза містом у селі в бабусь і не мають технічної можливості добратися до амбулаторії».

Сама ж лікарка за вакцинування дітей, навіть в умовах епідемії.

«Я як лікар первинної ланки, і моя основна робота це профілактика, а не лікування. У своїй роботі я завжди керуюся наказами МОЗ, всесвітньої організації Охорони Здоров’я, яка в умовах пандемії рекомендує робити щеплення. Моя основна ціль, щоб вакцинація стала трендом в нашій країні».

Джерело.

2ogoloshenya