Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк підтвердив, що на Хмельницькій АЕС виявили 77 осіб, які контактували з хворою на COVID-19.

“Відпрацьовували контакти хворих. Десятки лікарів ПМСД, СМСЧ, санстанція, поліція, СБУ, виконком, ХАЕС працювали до пізнього вечора. Сьогодні продовжують роботу. Виявлено 8 осіб з ознаками хвороби. Вчора проведено дезинфекцію. Виіхала бригада по відбору матеріалів на аналізи. На ХАЕС 77 осіб контактних. Сьогодні відбирають на Хмельницький і відправляють біоматеріали в 40 чоловік. Завтра в решти. Всі контактні особи під наглядом сімейних лікарів та поліції йдуть на самоізоляцію”, – написав посадовець у “Фейсбуці”.

У коментарі НГП мер уточнив, що 58-річна хвора на коронавірус є прибиральницею на Хмельницькій АЕС. Також у неї діагностовано пневмонію, її стан середньої важкості. Жінку доправлено до Хмельницької міської інфекційної лікарні.

За попередньою версією, причиною інфікування могло бути відвідування жінкою місцевого храму на Вербну неділю, де було велике скупчення вірян.

На сайті ХАЕС зазначено, що заражений працівник після виходу з чергової відпустки виконував свої посадові обов’язки з 13 квітня до 17 квітня, Згідно із поясненнями хворого, 18 квітня 2020 року перебував із підвищеною температурою в домашніх умовах, а 21 квітня – ізольований в місцеве інфекційне відділення.

Станом на 11:30 26 квітня в Хмельницькій області було зареєстровано 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 16 одужало, 5 летальних випадків, 1 на контролі Чернівецького лабораторного центру.

Джерело.

2ogoloshenya