Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Прокурори через суд визнали незаконним рішення РДА та визнали акт права власності недійсним

За втручання прокуратура до державної власності повернуто земельну ділянку водного фонду вартістю понад 5 млн грн, повідомили Depo.Хмельницький в облпрокуратурі.

Як розповідає Кам'янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, розпорядженням Новоушицької районної державної адміністрації у 2011 році затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства на території Березівської сільської ради Новоушицького району.

Вказана земельна ділянка розташована в межах прибережної захисної смуги річки Дністер (Дністровського водосховища) та відноситься до земель водного фонду, відтак правом розпоряджатись нею наділена лише обласна державна адміністрація.

За позовом прокуратури розпорядження райдержадміністрації, прийняте з перевищенням повноважень, визнано незаконним та скасовано, а державний акт на право власності на землю недійсним.

"На виконання рішення суду у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано право приватної власності на вказану земельну ділянку водного фонду вартістю більше 5 млн грн та її повернуто державі в особі Хмельницької обласної державної адміністрації", - константує прокурор.

Джерело.

2ogoloshenya