Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Системи на визначення корона вірусу українського виробництва розподілятимуть по всім областям країни. На Хмельниччині їх поки що немає.

Про це Суспільному розповів заступник директора «Хмельницького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України», Микола Коломієць.

За його словами, зараз у наявності є системи тільки для дослідження грипу А і Б, а також респіраторних інфекцій.

«На Хмельниччині тест-системи на визначення коронавірусу не закуповуються. За останньою інформацією МОЗ відомо про те, що українського виробника тест-системи вже використовувались в Нових Санжарах для дослідження людей, які прибули з Китаю. Наші співробітники фахівці вірусологічної лабораторії лікар-епідеміолог сьогодні знаходиться в Києві на навчанні. За останньою інформацією центру громадського здоров’я, що такі тест-системи українського виробника будуть роздаватися по областях. Такі системи на Covid-19 буде закупляти міністерство охорони здоров’я та розподіляти згідно з рознарядкою по областях. На сьогодні ми маємо системи на дослідження грипу А і Б, а також респіраторних інфекцій, які ми закупили самі. Це на визначення грипу, або на підозру Covid-19».

Джерело.

 

2ogoloshenya