Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Інцидент стався в Хмельницькому майже місяць тому.

Ще наприкінці січня на хмельницькі патрульні поліцейські опинилися в центрі скандалу, через відео, які почали поширювати в інтернеті. Суть якого зводиться до того, що двоє патрульних наче побили неповнолітнього, який перебував за кермом автомобіля. Ппро це повідомляє "Є", передає "Вечірній Кам'янець".

На відео, в якому присутня ненормативна лексика, викладена розмова патрульних із водієм, якого згодом дістали з автомобіля та відвезли у відділок поліції. А згодом водій, якому ще немає 18 років, постає у відео з порваною курткою, синцями, взутий в один кросівок. На камеру жінці (вона представилася мамою юнака) каже, що поліцейські витягнули його з авто, кинули на землю та били по обличчю. Ті кажуть, що він сам впав.

Враховуючи резонанс даної події, сайт «Є» надіслав запит до керівника управління патрульної поліції Хмельницької області Олегу Роо, щоб з’ясувати, що ж відбулося. Поставили ряд запитань. Насамперед, чи відомо старшому лейтенанту поліції, який очолює патрульних в області про цей інцидент. Чи вбачає він в діях його підлеглих ознаки перевищення службових повноважень? Чи звертався водій автомобіля, або інші особи, зі скаргою на дії патрульних? Та, власне, чи проводилася службова перевірка за даним інцидентом, які її результати тощо.

«24 січня 2020 року, близько 9-ї години, на вулиці Старокостянтинівське шосе, патрульні зупинили транспортний засіб Daewoo, а саме згідно з пунктом 10 статті 35 ЗУ «Про Національну поліцію» (якщо зупинка транспортного засобу, який зареєстрований в іншій країні, здійснюється з метою виявлення його передачі у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту), - йдеться у відповіді на запит, яку підписав начальник управління патрульної поліції в Хмельницькій області Олег Роо . - Після чого, відповідно до статті 32 ЗУ «Про Національну поліцію» та Правил дорожнього руху, а саме пункту 2.4 (на вимогу працівників поліції водій повинен зупинитися з дотриманням ПДР, а також пред'явити для перевірки документи, зазначені в п.2.1 ПДР (посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб та поліс обов'язкового цивільного страхування)».

Судячи з відповіді головного патрульного області, інцидент тривав недовго. Цитуємо: «Водій відмовився пред'явити документи (крім свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу), а також висловлювався у бік поліцейських нецензурною лайкою. 24 січня, о 09:13 годині (автівку зупинили приблизно о 9-ій ранку – прим.авт.), водія було доставлено до службового приміщення Зарічанського відділення поліції для встановлення особи та складання адміністративних матеріалів (за частиною 2 статті 126 КУпАП), про що і складено протокол адміністративного затримання. На 17-річного водія патрульні склали протокол за ч.2 ст.126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) та протокол за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство)».

У відео юнак скаржився на дії патрульних. В управлінні це підтверджують, зазначаючи: «Також повідомляємо, що водій автомобіля Daewoo звертався на лінію 102 з приводу ймовірних неправомірних дій співробітників патрульної поліції».

До речі, згодом з'явилося відео, на якому наче батько юнака приїхав забирати автомобіль:

Отож, чи діяли патрульні правомірно, чи все таки перевищили свої обов’язки? Поки що відповіді немає. Бо, цитуємо відповідь Олега Роо на запит: «Керівництвом УПП в Хмельницькій області ініційовано службове розслідування, з приводу вищевказаних подій. У зв'язку з тим, що службове розслідування ще триває, повідомити його результати не є можливим». То ж крапку в цьому інциденті ставити зарано.

Джерело.

2ogoloshenya