Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Ймовірного кіберзлочинця розшукує ФБР.

Нещодавно правоохоронні органи США та Великобританії опублікували звіт про розкриття злочинного хакерського угрупування «Evil Corp». Як повідомляє «Радіо Свобода», члени хакерської групи викрали з рахунків комерційних компаній по всьому світу близько ста мільйонів доларів і здійснювали замах на розкрадання ще 220 мільйонів.

«Керівником угрупування вважають вихідця з України Максима Якубця. Американська прокуратура висунула йому заочні звинувачення. Влада США і Британії винесла рішення заморозити активи ще 17 осіб, пов’язаними з хакерським угрупованням, і шести компаній, - йдеться у повідомленні. – Також у США оголосили за інформацію, яка допоможе затриманню і засудженню лідера угрупування «Evil Corp», винагороду в розмірі п'яти мільйонів доларів».

Як пише «detector.media», за даними британської й американської влади, хакерська група Evil Corp була організована у 2009 році, коли Якубцю було 22 роки. Хакер і його спільники розповсюджували вірус під назвою Dridex в різних модифікаціях протягом декількох років.

Про те, що Максим Якубець родом з Хмельниччини повідомило інтернет-видання «ain.ua». За інформацією ресурсу, місце народження хакера – райцентр Полонне, що в Хмельницькій області.

«Йому 32 роки, в угрупуванні разом з ним також брав участь його 33-річний брат Артем Якубець - теж уродженець Полонного. Максим Якубець проживає в Москві,- пише видання. - У 32-річного хакера суперкар Lamborghini Huracan (вартість від $ 200 000), а літери на номері складаються в слово «ВОР» (злодій). Також слідчі кажуть, що він витратив на своє весілля в 2017 році більше 250 000 фунтів стерлінгів».

Журналісти сайту «Є» вирішили дізнатися, чи дійсно чоловік, якого розшукує ФБР, у минулому полончанин.

Початково ми отримали інформацію, що Максим Якубець міг навчатися у Полонській загально-освітній школі №4. Однак в шкільних архівах випускника з відповідним прізвищем адміністрація навчального закладу не знайшла. Та й вчителі, які впродовж багатьох років викладають у школі, такого учня не пам’ятають.

Пізніше нам все ж вдалося поспілкуватися з людиною, яка змогла підтвердити інформацію, що розшукуваний хакер колись проживав у Полонному. Як виявилося, він з братом Артемом навчалися в місцевій школі №5, яку пізніше закрили. За словами колишньої однокласниці одного з братів (на прохання нашої співрозмовниці, ми не називаємо її прізвище), в Росію сім’я Якубців виїхала більше двадцяти років тому.

Джерело.

 

2ogoloshenya