Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Голова Олешинської сільської об’єднаної територіальної громади Віталій Осядлий не проти гуртування з містом Хмельницький, але найближчих 5 років розраховує на самостійне урядування.

Таку думку він висловив 29 листопада під час презентації нового проєкту перспективного плану Хмельницької області.

“На сьогодні Олешинська ОТГ повністю відповідає критеріям спроможності. У перспективі на території громади влада Хмельницького планує будівництво сміттєпереробного заводу вартістю 15 млн євро. Частина з цих коштів має спрямуватися розвиток нашої ОТГ. Крім цього, очікується рекультивація діючого полігону твердих побутових відходів. Ми не проти приєднання до Хмельницького, але хотіли б попрацювати п’ять років самостійно і побачити, чи місто хоче нас”, – пояснив Осядлий.

За його словами, якщо нині Олешинську ОТГ приєднають до Хмельницького, ніхто не розвиватиме інфраструктуру. Натомість відбудеться закриття шкіл у селах Черепова і Черепівка.

“Місто викупить землі під кладовища і розширення сміттєзвалища і, даруйте, зроблять з нас помийну яму”, – вважає сільський голова.

Член міжвідомчої робочої групи з розробки перспективного плану Сергій Яцковський підкоригував виступаючого:

“Це не приєднання об’єднаних громад до міста, а створення міської територіальної громади. Статуси населених пунктів при створенні ОТГ не змінюються. Сільська територія залишається сільською, міська міською. Межі міста визначає Верховна Рада, вони як є, так і залишаться”, – наголосив він.

Як писав НГП, 29 листопада керівництво облдержадміністрації представило проєкт перспективного плану Хмельницької області, який передбачає утворення на території області 58 об’єднаних територіальних громад, а не 62-х, як це передбачалось раніше.

26 листопада заступник міського голови Володимир Гончарук під час засідання міжвідомчої обласної робочої групи заявив, що місто Хмельницький готове до об’єдання в міську тергромаду з Давидковецькою сільською радою, Олешинською ОТГ (але без Черепівської сільської ради) і Шаровечківською ОТГ (без сіл Малашівці і Волиця).

Джерело.

2ogoloshenya