Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

З початком осінньо-зимового періоду та погіршенням погодних умов поліція Хмельниччини почала вживати додаткові превентивні заходи у роботі з водіями та іншими учасниками дорожнього руху.

- Світловий день зараз набагато коротший, все частіше на дорогах буває погана видимість та ожеледиця. До не дуже сприятливих погодних умов нерідко ще й додається і людський фактор, такий як перевтома водіїв, втрата уваги, відволікання на гаджети чи навіть перемикання радіоканалів. І, як наслідок, маємо сумну статистику: лише у листопаді працівники поліції області зафіксували на автошляхах Хмельниччини 228 дорожньо-транспортних пригод, у яких 51 людина травмувалася та 12 загинуло, - розповідає начальник Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Анатолій Щадило. – Ми проаналізували ці вражаючі цифри і, виходячи з отриманої картини, посили профілактичні заходи. Серед першочергових заходів – збільшення кількості патрульних екіпажів, які стежитимуть за найбільш аварійними ділянками.

В управлінні превентивної діяльності ГУНП на основі аналізу також визначили найпроблемніший район області, у якому останнім часом сталася найбільша кількість аварій, і на найближчі вихідні запланували посилене відпрацювання. Поліцейські працюватимуть не лише з водіями, а й з власниками гужового транспорту, скутеристами, велосипедистами та пішоходами. Кожен з них повинен розуміти, що, вийшовши з дому, він теж стає учасником дорожнього руху, на якого поширюються усі правила.

- Загалом з початку 2019 року на території Хмельницької області сталося 2707 дорожньо-транспортних пригод, з яких 565 аварій з потерпілими. Цьогоріч в ДТП загинуло 77 людей. Ця страшна цифра має змусити кожного з нас замислитись над тим, чи дотримуємося ми правил дорожнього руху належним чином, - зазначає Анатолій Антонович. - Навіть якщо ви не водій, а лише пасажир, ви уже є учасником дорожнього руху і ваш мінімальний обов’язок – пристебнутися, сівши в авто».

Джерело.

2ogoloshenya