Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Похожее изображение

Виконувач обов'язків охорони здоров'я України Уляна Супрун запропонувала відмовитися від проведення масових флюорографічних обстежень в Україні.

За її словами, це застарілі радянські методи, які не є ефективними. Відповідну заяву глава МОЗ зробила на своїй сторінці в Facеbook.

"По-перше, флюорографія дозволяє виявити тільки розвинені форми захворювання. На ранній стадії хвороба не призводить до змін у легенях, тому навіть якщо пацієнт вже інфікований, флюорографія цього не покаже. По-друге, флюорографічні обстеження часто обходять саме тих людей, хто найбільше ризикує захворіти - пацієнтів із незабезпечених і вразливих груп населення", - пояснила вона.

Замінити це обстеження Супрун запропонувала анкетуванням.

"У цивілізованих країнах це виглядає так. На огляді у сімейного лікаря, або терапевта чи педіатра, пацієнт заповнює анкету, де відповідає на питання, які можуть визначити можливість захворювання. Якщо лікар бачить потребу - він пропонує пацієнтові здати мокротиння на аналіз. Він покаже, чи є в організмі збудник хвороби вже за дві години і пацієнт зможе почати лікуватися", - наголосила вона.

Джерело

2ogoloshenya