Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розглядав варіант застосування збройних сил Угорщини на території України.

“Мова йде про те, що Віктор Орбан поставив Міноборони Угорщини завдання проаналізувати варіанти дій силових структур Угорщини для захисту угорської діаспори на українській території”, – йдеться в матеріалі LB.

Правда, вказівка ​​була сприйнята угорськими військовими без ентузіазму.

Крім того, згідно з їхніми висновками, по-перше, фізичне втручання Угорщини в ситуацію на Закарпатті призведе до критично непередбачуваних наслідків для цієї країни.

По-друге, бойовий потенціал угорської та української армій непорівнянний.

По-третє, стан боєготовності навіть існуючих збройних сил Угорщини не дозволяють здійснювати ніякі силові акції – більшість їх бойових підрозділів просто не зможуть висуватися з технікою за межі своїх баз.

Як повідомлялося, Угорщина пообіцяла “боляче вдарити по майбутньому України” у відповідь на підписання закону “Про освіту” президентом Петром Порошенко. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина буде блокувати будь-які ініціативи України в напрямку європейської інтеграції та в рамках участі в програмах “Східного партнерства”.

Глава Комітету з міжнародних справ ВР Ганна Гопко заявила, що загрози Угорщини блокувати евроінтерграціонние процеси України через закон “Про освіту” є наслідками “теплих зв’язків з путінським режимом” і низькою політичною культурою будапештських політиків.

Джерело

2ogoloshenya