Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Фото Василя Віконського.

Хочу поділитися з вами цікавою інформацією, яка розвіює міфи про використання ременів безпеки ?

Перечитайте їх і переконайтеся, що один простий рух здатен врятувати життя вам і тому, хто поруч.

Міф 1 Ремінь заважає вибратися з автомобіля, який горить або тоне ? Це твердження може стосуватися лише пасків старої конструкції. Сучасні ж паски знімаються одним клацанням.

Міф 2 Найбільш безпечне місце в авто - за водієм ? Найбезпечніше місце в машині - середнє сидіння позаду: воно на 16% безпечніше будь-яких інших місць в авто. Але за умови, що пасажир, який там сидить, користується ременем безпеки. Інакше шанси вилетіти крізь лобове скло при аварії максимальні.

Міф 3 Якщо в машині є подушки безпеки, то ремені не потрібні ? Подушка при розкритті рухається назустріч людині зі швидкістю 300 км/год. А це удар боксера-важковаговика. Ремінь безпеки не дає “зустрітися” з подушкою настільки швидко. Та й розроблялася подушка для роботи спільно з пасками безпеки, а не замість них.

Міф 4 Ремінь безпеки може у випадку аварії травмувати людину ? Ремінь справді може травмувати шийний відділ хребта, адже під час різкого гальмування тіло за інерцією продовжує рухатися вперед. Також він теоретично може спричинити опіки чи зламати ключицю. Однак, ці травми ніщо в порівнянні з тими ушкодженнями, що чатують на пасажирів та водія без ременів.

Міф 5 Користуватися ременем безпеки незручно ? Це твердження - цілковитий абсурд, беручи до уваги попередні пункти. А звикнути до ременя можна шляхом регулярного його використання. В такому випадку в непристебнутої людини виникатиме почуття дискомфорту за відсутності ременя.

Про це повідомив начальник на своїй сторінці у Фейсбук начальник ГУНП в Хмельницькій області - Віконський Василь Васильович

2ogoloshenya