Російський літак (вантажний Ан-12 авіакомпанії «Німбус»), який 15 березня вилітав з аеропорту Якутська, розгубив десятки золотих зливків.

Дорогоцінний метал висипався через отвір у борті, який утворився через те, що від літака відірвалася стулка вантажного люка.

Зазначається, що повітряне судно перевозило 9,3 тонн дорогоцінного металу, що належить Чукотській гірничо-геологічній компанії, за маршрутом Якутськ - Красноярськ - рудник «Купол».

«У момент зльоту сталося пошкодження стулки вантажного люка через зсув вантажу. В результаті авіаційної події ніхто не постраждав. Частина вантажу розсипалася на злітно-посадкову смугу. Стулка вантажного люка впала на територію одного з місцевих авторинків, вільну від будівель і транспортних засобів. Матеріальних збитків в результаті її падіння не заподіяно. Повітряне судно благополучно приземлилася в аеропорту «Маган» міста Якутська», - йдеться в повідомленні слідчого управління.

За попередніми даними, причиною аварії стала неправильна фіксація вантажу. В аеропорту «Якутськ», з якого вилітав Ан-12, заявили, що літак до польоту готували техніки, які входять до складу екіпажу цього судна.

«Після того, як літак перед вильотом був ними перевірений, вони заповнили карту-наряд на оперативно- технічне обслуговування повітряного судна. Згідно з цим документом, літак був справний і підготовлений до польоту», - відзначили в аеропорту.

Джерело

2ogoloshenya