21 березня об'єднуються всі професіонали та прихильники одного з найдавніших видів мистецтва – театру ляльок.

Цього дня прийнято вітати акторів-ляльководів, майстрів-лялькарів і всіх працівників лялькових театрів.

                У Центрі дитячої та юнацької творчості працює талановитий режисер-постановник, керівник зразкового лялькового гуртка «Рукавичка» Світлана Березовська, яка за свою 19-річну діяльність у закладі створила безліч вистав, сценаріїв, художніх образів. «Рукавичка» багаторазово здобувала перші місця та гран-прі в різних творчих конкурсах.

                З кожним роком репертуар гуртка поповнюється новими ляльковими виставами, ростуть творчі досягнення, збільшується кількість ляльок. Сьогодні їх налічується близько 200: від найпростіших - рукавичні, міміруючі, тростяні, планшетні, до складних - маріонетки, маски, великі естрадні. У виставах беруть участь діти різного віку, наймолодшим лялькарям усього 7 років. У «Рукавичці» створені умови для розкриття внутрішніх якостей, уміння взаємодіяти в колективі, виховується естетичний смак, розвиваються комунікативні здібності. Цей вид мистецтва поєднує у собі художнє слово, драматичну дію, поетику, живопис, музику та літературу. Саме від лялькаря залежить характер, настрій, емоції казкових персонажів, адже вміння подарувати потрібну атмосферу - це справжнє мистецтво, яке заслуговує оплесків!

                Подарунком до Дня лялькаря стала перемога на обласному фестивалі лялькових театрів «Чарівний світ ляльок». 16 березня у місті Хмельницькому відстоювали театральну честь міста юні актори-лялькарі: Кароліна Пекарська, Еліна Стародубцева, Андрій Борецький, Діана Сорокіна, Андрій Мазур, Радіслава Мамалига, Віолетта Стремінська, Катерина Максимова, Христина Соломко, Вероніка Кравцова, Аліна Кравцова, Остап Кляпетура.

                Отож, всіх кого зацікавило мистецтво лялькового театру, хто бажає познайомитися поближче з цим  творчим колективом, як то кажуть  «з середини», чекаємо у Центрі дитячої та юнацької творчості. 

Джерело

2ogoloshenya