На відкритті виставки були гості, викладачі, учні.

З вітальним словом виступила завідувач відділу загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти і науки Валентина Потанська, яка привітала з цим святом і передала подарунки від міського голови Михайла Сімашкевича та народного депутата Володимира Мельниченка, управління освіти три мольберти.

Заступник директора департаменту - начальник управління культури і туризму департаменту гуманітарної політики Петро Гаврилюк також привітав з цією подією і побажав подальшого процвітання

Образотворче мистецтво - унікальний навчальний предмет, який надає учням багато можливостей для духовного саморозкриття, творчого самовтілення, дає змогу розкрити нахили до різних творчих професій: художника, дизайнера, фотографа, модельєра.

Цього навчального року на художньому відділенні працює 8 викладачів, котрі визначають оптимальну форму діяльності для учнів, використовуючи сучасні методи та прийоми ведення уроку з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей. Адже це творчі особистості - графіки, живописці, скульптори. Бережне ставлення та повага до особистості учнів у його віковому ракурсі, новітні методики викладання та досвід, накопичений поколіннями художників, а також групові навчання у творчому середовищі юних обдарувань дають можливість отримати початкову освіту з образотворчого мистецтва і продовжити її у художніх закладах вищої акредитаціях за вибором, або естетичну освіту, що є необхідною базою для розвитку особистості незважаючи на обрану професію.

Професія творчості, самовдосконалення, зростання. За кожним досягненням вихованців стоїть творчий учитель. У 2014 року ми отримали Диплом Книги рекордів України за участь у найдовшій стріт-арт галереї «Мости єднання». У 2015 році викладач художнього відділення Наталія Оцишена посіла III місце на конкурсі «Вчитель року», міський етап. Назву лише деякі цьогорічні перемоги:

- обласний конкурс образотворчого мистецтва «Срібний олівець» (І місце Боднар Юлія. Клас викладача Василина Пиріжок);

- міський конкурс малюнку «Шануй батька свого й матір свою...» (викладачі Бойчук М.Г. та Пиріжок В.П., 7 призових місць)

- міський конкурс на кращу ялинкову прикрасу (І місце - Шкіль Анастасія. Клас викладача Марії Бойчук).

Також ми радіємо здобуткам наших вихованців та пишаємося ними.

Лашко Ілля - працює викладачем кафедри образотворчого мистецтва та реставрації творів мистецтва нашого університету;

Марценківський Костянтин - художник-дизайнер м. Київ

Бабчинська Олександра - Краківський архітектурний факультет

Вараниця Анастасія - студентка училища культури

Залуцькі Юлія та Ігор - арх. ф-тет Львівський політех,

Киселюк Артур - арх. ф-тет Київський університет будівництва і архітектури,

Сіроцінська Анна - арх. ф-тет Вроцлавська політехніка

Відома на всю Україну, а тепер уже і за її межами, Правник Оксана - дизайнер одягу, яка увійшла в світ моди з брендом весільних суконь «Анна-Марія», а зараз має і лінію одягу від вечірніх суконь до вишуканих пальт і в Україні та Європі.

Директор НВК №9 імені А.М.Трояна Осадчук Н.В.

Джерело

 

2ogoloshenya