Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Фото КП "Міськтепловоденергія".

Різке потепління надворі традиційно стає причиною тимчасового «переопалення» на мережах централізованого теплопостачання.

Адже для забезпечення температури для якісної подачі гарячої води, на котельнях з централізованим гарячим водопостачанням КП «Міськтепловоденергія» має підтримувати необхідну температуру теплоносія.

Наразі температурний режим на всіх котельнях вже приведено до мінімальних технічних параметрів. На технічно можливому мінімумі працює й ТЕЦ. А от повністю зупиняти всі джерела теплопостачання не лише технічно неможливо, але й на даний момент недоцільно. Адже, як попереджають синоптики, нинішнє потепління триватиме недовго і вже з 15 березня температура повітря знову опуститься до мінус 13˚С.

Уникнути так званого «переопалення» на мережах централізованого теплопостачання можливо лише в будинках, де встановлені індивідуальні теплові пункти. Тоді як в більшості багатоповерхівок міста автоматизовані системи регулювання теплопостачання відсутні. А перекривати тепло на декілька годин в окремих будинках технологічно неможливо.

Тому наразі КП «Міськтепловоденергія» слідкує за тим, щоб котельні підприємства працювали виключно на мінімальних параметрах. Утім, зупиняти їх повністю, а згодом знову запускати у зв’язку з похолоданням – надзвичайно складний технологічний процес.

Споживачам КП «Міськтепловоденергія» нагадуємо, що для вирішення питань, пов’язаних із якістю надання послуг підприємством необхідно невідкладно звертатися до аварійно-диспетчерської служби за номерами телефонів: (03849) 3-49-20, 3-49-40.

Джерело

2ogoloshenya