Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Депутати Хмельницької обласної ради не підтримали внесення змін до програми відновлення та розвитку комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» на 2018-2022 роки, які передбачали будівництво сонячної електростанції на території аеропорту.

Таке рішення було ухвалено 21 березня під час чергової сесії облради, повідомляє Вечірній Кам’янець з посиланням на НГП.

 

У проекті рішення пропонувалося виділити 250 тис. грн з обласного бюджету на розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво сонячної електростанції потужністю 3 МВт.

 

Директор комунального підприємства “Аеропорт Хмельницький” Валерій Сорока поінформував депутатів, що попередньо консультувався з авіаційною службою, яка не заперечувала про встановлення сонячних панелей. Лише попередила: конструкції не повинні створювати перешкод для основного призначення хмельницького аеропорту.

 

Керівник КП зазначив, що планувалося під сонячну електростанцію потужністю 1 МВт відвести 1,8 га землі аеропорту. Висота конструкцій мала бути не вищою за 2 м. Реалізація такого проекту дала б можливість для додаткового заробітку комунальному підприємству.

 

“Я ж не можу до вас приходити і просити гроші”, – апелював Сорока до депутатського корпусу.

 

Разом з тим, окремі депутати від фракції БПП висловили зауваження, що будівництво сонячної електростанції не на часі, і слід зосередитися на реконструкції злітно-посадкової смуги. Їх підтримав голова облради Михайло Загородний, назвавши зведення сонячної електростанції “некритичним питанням”.

 

Крім цього спірного моменту, до програми відновлення та розвитку комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» мали внести інші зміни, які виконуватимуться 2019 року: розробка проектно-кошторисної документації на реконструкцію злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки, перону та стоянки літаків як об’єкта 4-5 категорії (5 млн грн); модернізація зовнішнього освітлення з використанням енергії сонця на території аеропорту (1,35 млн грн). Досягнено домовленостей, що ці послуги оплачуватиме бюджет Хмельницького.

 

Однак сесійне рішення з питання про внесення змін до програми відновлення аеропорту двічі провалювалося через сонячну електростанцію. Тоді голова ради запропонував виключити спірний пункт і при необхідності знову його винести на розгляд депутатського корпусу. Таким чином, рішення було ухвалено без “розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво сонячної електростанції”.

Як ми повідомляли раніше, під час засідання Ради регіонального розвитку Хмельницької області президент Петро Порошенко заявив, що за 2019-2020 роки на Хмельниччині з’явиться 36 сонячних електростанцій.

2ogoloshenya